GYNA associatio van gynaecologen verbonden aan AZ Klina

Gynaecologie

U kan elke werkdag terecht op onze raadpleging voor gynaecologische problemen. Voor een dringend probleem of na een verwijzing door de huisarts, neemt u best telefonisch contact op met één van onze secretariaten.

De gynaecoloog volgt vrouwen in alle verschillende levensfasen. Zowel met vragen over anticonceptie, menstruatie- of bloedingsproblemen, menopauze, verzakkingen, incontinentie, gynaecologische onderbuikspijn, genitale infecties of vrouwelijke tumoren (borst, baarmoeder, -hals, eierstok of schaamlip), kan u bij ons terecht voor gespecialiseerde hulp.

 

Uitstrijkje

Het screeningsonderzoek naar baarmoederhalskanker gebeurt middels het ‘uitstrijkje’. Van 25 tot 64 jaar worden vrouwen hiervoor 1x/3 jaar via het bevolkingsonderzoek opgeroepen. Door middel van het uitstrijkje worden voorlopercellen van baarmoederhalskanker opgespoord. In geval van een afwijkend uitstrijkje kunnen wij u verder opvolgen, bijkomende onderzoek (colposcopie) verrichten of behandelen zo nodig.

Afwijkende cellen van de baarmoederhals worden veroorzaakt door HPV (humaan papillomavirussen). Meer info hierover kan u terugvinden via deze linken:

 

Kanker van de baarmoeder, baarmoederhals, vagina of ovaria

Dr. Frederik Peeters is - naast algemeen gynaecoloog- gespecialiseerd in de behandeling van gynaecologische tumoren in de onderbuik. Hiervoor werkt hij nauw samen met verschillende andere specialisten, verpleegkundigen, psychologen en sexuologen van AZ KLINA. Alle oncologische patienten worden steeds gezamenlijk besproken.

Voor de behandeling van deze verschillende tumoren worden de modernste technieken aangewend, met name kijkoperaties (klassiek en vaginaal) en robotchirurgie. Dit zorgt voor een grondige chirurgische aanpak met een korter verblijf en spoedig herstel.

Nuttige links:

 

Borstkanker

Dr. Patrick Debois en dr. Kristof Kinget zijn - naast gynaecoloog - ook borstchirurgen, werkzaam in de borstkliniek Voorkempen.

Deze borstkliniek is een verzameling van specialisten, gespecialiseerde verpleegkundigen, psychologen, sexuologen, en een onderzoeksteam die zich specifiek toeleggen rond opsporen en behandelen van borstkanker.

Door nauwe samenwerking en wekelijkse gezamenlijke bespreking van alle patiënten kunnen ze de beste zorgen aanbieden.

De borstkliniek Voorkempen maakt deel uit van het Europese Breast Centers Network en de borstkliniek heeft een EUSOMA-erkenning ontvangen.

Dit is een accreditering die borg staat voor de hoogste kwaliteit in preventie, diagnose, behandeling en nazorg voor patiënten met borstkanker. Slechts acht centra in België behaalden deze accreditering, die elk jaar opnieuw verdiend moet worden.

Alle info over onze borstkliniek kan u hier terugvinden.

 

Gynaecologen ten noorden van Antwerpen, verbonden aan AZ KLINA

© GYNA • info@gyna.be • Algemene voorwaarden • Privacy policy • Cookie Policy • Design nickvanhee.be